برون رفت از كمبود و فرسودگی، با افزودن 20 هزار دستگاه به ناوگان حمل مسافر بین شهری
مدیر كل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ضمن تاكید بر كمبود و فرسودگی ناوگان حمل مسافر بین شهری، گفت: با افزودن 20 هزار دستگاه به ناوگان موجود میتوان 70 درصد از تقاضای سفر بین شهری را پوشش داد و سازمان راهداری قصد دارد طی 5 سال عملیات نوسازی را انجام دهد.
داریوش باقر جوان در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد با اشاره به روز ملی حمل و نقل و روز راهداری گفت: حمل و نقل به عنوان یك واسطه، روابطی را میان فعالیتهای كشاورزی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی در سطح ملی و بین المللی ایجاد میكند و 26 آذر به عنوان روزی كه رانندگان به فرمان تاریخی حضرت امام (ره) برای تخلیه بنادر جنوبی ایران لبیك گفتند فرصتی برای یادآوری شجاعت و صداقت فعالان عرصه حمل و نقل و قدرشناسی از خدمات ارزشمند آنان است.
وی با تأكید بر لزوم توسعه زیرساختها و افزایش ظرفیت ناوگان بین شهری افزود: این توسعه باید هم در بخش سختافزاری و هم در ایمنسازی معابر و جادهها باید شكل بگیرد.
مدیر كل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح كرد: باید سالانه 2500 دستگاه به ناوگان اتوبوس شهری اضافه شود و برای رسیدن به این عدد مطلوب باید 20 هزار دستگاه داشته باشیم.
باقر جوان با اشاره به عمر بالا و كمبود اتوبوسهای بین شهری گفت: در حال حاضر 14 هزار دستگاه اتوبوس در جادههای كشور تردد میكنند كه نیمی از آنها میانگین عمر بالای 15 سال دارند و به همین دلیل، امكان تردد در مسیرهای بلند را ندارد.
وی با تاكید بر اینكه براساس استانداردهای جهانی میانگین عمر ناوگان مسافری بین شهری، 9 سال است، گفت: بالابودن عمر این ناوگان توان عملیاتی مسافربری جادهای را پایین آورده است و 6 سال است كه ناوگان جدیدی تولید و وارد نشدهاست و اكنون با كمبود 6000 دستگاه اتوبوس نیاز به بالا بردن توان داخلی داریم كه از طریق همكاری با وزارت صمت و حضور صنعتگران ایرانی امیدواریم به 20 هزار دستگاه دست پیدا كنیم.
مدیر كل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بیان كرد: با توجه به مزایای زیست محیطی، كاهش خطرات جادهای و مقرون به صرفه بودن جابجایی مسافر از طریق وسایل حمل و نقل عمومی از جمله ناوگان اتوبوسی بین شهری، باید سالیانه 1500 دستگاه فرسوده از این چرخه خارج شده و مابه ازای آن 1500 دستگاه نو وارد این چرخه شود تا به ایمنی جادهها و حفظ محیط زیست كمك شود.
باقر جوان افزود: با توجه به شمار اتوبوسهای موجود كشور، در حال حاضر ظرفیت جابجایی در مسیرهای بلند و متوسط حداكثر 35 تا 40 درصد است كه امیدواریم این سهم را به 70 درصد برسانیم.
وی با تأكید بر لزوم آرامش و رضایتمندی رانندگان در حمل و نقل بین شهری ادامه داد: رانندگان بخش حمل و نقل عمومی مسافری و كاپیتانهای عزیز ما باید با آرامش ذهنی مسافران را به مقصد برسانند كه لازمه آن فراهم كردن درآمد مناسب و نوسازی ناوگان شان است.
مدیر كل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درخصوص تسهیلات برای بازسازی ناوگان عمومی مسافربری بین شهری گفت: در راستای حمایت از فعالان و تثبیت اشتغال شاغلان در بخش حمل و نقل عمومی مسافری و ارتقای بهرهوری و بهبود كیفیت ناوگان فعال مسافری بینشهری، تسهیلات بانكی تبصره 18 برای بازسازی ناوگان عمومی مسافری در سال جاری با تائید سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و از سوی مراجع مالی مربوطه به متقاضیان پرداخت میشود.
باقر جوان با بیان اینكه در حوزه حمل بار و مسافر مزیتهای بسیار زیادی وجود دارد كه مغفول مانده است، افزود: مناسبترین و چابكترین شرایط در جابهجایی بارهای سریع، ناوگان حمل و نقل جادهای است و این مهم مزیتی است كه باید مورد ساماندهی قرار گیرد تا به واسطه شبكه جادهای و مویرگی راههای جادهای و روستایی شرایط مطلوبتری ایجاد شود.