صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

"شنبه، دوشنبه و چهارشنبه" از ساعت 13:30 به مدت 30 دقیقه

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: برنج بصورت طبیعی از نژادهای وحشی و اهلی در برخی از کشورها بالاخص ایران بصورت رنگ های دیگر از جمله قرمز وجود دارد.

محمد تقی کربلایی آقا ملکی در برنامه «خوشه چین» رادیو اقتصاد با موضوع «بررسی برنج سیاه، قرمز و بطورکلی برنج های رنگی درسبد غذایی آینده خانوار ایرانی» افزود: برنج به عنوان یک غذایی اصلی پس از گندم از اهمیت و جایگاه خاصی در بین ایرانی ها برخوردار است.

وی همچنین اظهارداشت: برنج طبق معمول بصورت سفید رنگ و سرشار از نشاسته بصورت عموم مصرف می شود.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: برنج از لایه ها و پوسته های مختلف از قبیل سخت، نرم و غیره تشکیل شده است.

وی در ادامه افزود: پوسته سخت برنج کاربرد چندانی در کشور ندارد ولی در عوض پوسته (سبوس )نرم یا برنج قهوه ای استفاده های فراوانی دارد.

کربلایی آقا ملکی ضمن اشاره به اینکه پوسته اغلب برنج ها به شکل قهوه ای است، اظهارداشت: برخی از برنج ها بصورت طبیعی در بعضی از نقاط دنیا که مبدا اصلی برنج بوده از جمله چین به رنگ سیاه یا قرمز نیز دیده می شود.

وی گفت: برنج بصورت طبیعی از نژادهای وحشی و اهلی در برخی از کشورها بالاخص ایران بصورت رنگ های دیگر از جمله قرمز وجود دارد.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: برنج سیاه در برخی از کشورها از جمله چین برنج ممنوعه یعنی برنجی با خاصیت دارویی از قدیم شناخته شده بود و در طب سنتی چین به عنوان یکی از گیاهان دارویی برای بیماری های مختلف استفاده می شد.

وی اذعان داشت: جالب اینکه بدانید در قدیم به برنج سیاه برنج ممنوعه گفته می شد چون این برنج مخصوص امپراطور و درباریان بود و افراد معمولی نباید از برنج مزبور استفاده می کردند.

کربلایی آقا ملکی گفت: برنج سیاه بصورت طبیعی در مناطق خاص و به اندازه کم تولید و به مصرف درباریان و افراد ویژه می رسید.

وی افزود: خوشبختانه در قدیم رقمی از برنج به نام شاهک در مناطق شمالی کشور کشت و کار می شد.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور اظهارداشت: پوسته این رقم بجای قهوه ای به رنگ قرمز بود.

وی گفت: برنج رقم شاهک دو ضعف جدی داشت اول دانه گرد بود و دوم پس از پخت سفت می شد.

کربلایی آقا ملکی افزود: سفتی رقم مزبور به سبب آمیلوز بالا بود، آمیلوز از اجزای تشکیل دهنده نشاسته است.

وی اضافه کرد: این نوع برنج ها متاثر از دو عامل مزبور به تدریج از سبد غذایی مردمان شمال حذف شدند.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور یادآورشد: بطورکلی برنج های با ارزشی مانند تیپ قرمز طی دوران قدیم در کشور وجود داشت و مردم هم در اثر مصرف این نوع برنج ها سالمتر بودند.

برنامه «خوشه چین» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد است که روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هر هفته ساعت 13:30 به مدت 25 دقیقه به تهیه کنندگی «مهدی شیار» با هدف آموزش نکات ترویجی برای تولید با کیفیت و افزایش بهره وری در مزارع کشاورزی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

مرتبط با این برنامه

  • ضرورت اجرای تناوب در کشت محصولات زراعی

  • فرآیند تولید و مصرف برنج های رنگی

  • فرآیند تولید و مصرف برنج های رنگی

  • بررسی ارزش دارویی برنج های رنگی

  • معرفی ارقام رنگی برنج زراعی

  • 95 درصد روغن مصرفی کشور وارداتی است

  • نحوه سرمایه گذاری در شهرک های کشاورزی

  • دلایل تشکیل شرکت شهرک های کشاورزی

  • نگاهی به شهرک های کشاورزی کشور

  • موانع پیش روی توسعه سامانه های نوین آبیاری