صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: کشورهای عضو کدکس باید در تولید و عرضه محصولات ارگانیک و سازگار با محیط زیست، کاهش استفاده از سموم و نگهدارنده‌ها و بهبود روش‌های فرآوری مواد غذایی پیشرو باشند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیره‌سادات پیروزبخت در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران مسئولیت و رهبری کدکس خاور نزدیک را بر عهده دارد، افزود: این منطقه متشکل از 17 کشور است.

وی اظهار داشت: کدکس یک سازمان بین المللی استاندارد در رابطه با مواد غذایی و کشاورزی است که از پیوند دو سازمان مهم «فائو» و «بهداشت جهانی» ایجاد شده است.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اهمیت موضوع کدکس در میان سازمان‌های بین المللی گفت: این کمیته در سراسر جهان آگاهی‌های جدید و ضروری درباره کیفیت و ایمنی مواد غذایی و حمایت از مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.

وی در ادامه افزود: با افزایش جمعیت جهان و تلاش جامعه جهانی برای افزایش امید به زندگی، کنترل کیفیت مواد غذایی برای حفظ سلامت و ایمنی مصرف‌کنندگان در همه کشور‌ها ضروری است.

پیروزبخت با بیان اینکه کدکس باید در این زمینه راهنما و آگاهی‌بخش باشد، افزود: کشورهای عضو کدکس باید در تولید و عرضه محصولات ارگانیک و سازگار با محیط زیست، کاهش استفاده از سموم و نگهدارنده‌ها و بهبود روش‌های فرآوری مواد غذایی پیشرو باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل و آلودگی محیط زیست اشاره کرد و اظهارداشت: بخش مهمی از این آلودگی در اثر بی توجهی برخی از کشور‌ها به عوامل زیست‌محیطی و تولید محصولات ناسازگار با محیط زیست و ساختار بدن موجودات زنده است.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه موضوع حفاظت از محیط زیست و تولید محصولات سازگار با محیط زیست جنبه حیاتی دارد، گفت: این مسئله وظائف اعضای کدکس را در برابر مردم جهان سنگین می‌کند بطوریکه کشورهای عضو باید راهبرد مشترکی در تولید، واردات و صادرات دنبال کنند و برای تقویت سیستم‌های کنترل مواد غذایی گام‌های اساسی بردارند.

وی با اشاره به ظرفیت بالقوه کمیته‌های منطقه‌ای به ویژه کمیته خاور نزدیک برای مشارکت در طرح‌های ایمنی و سلامت مواد غذایی افزود: این ظرفیت را باید برای تدوین و اجرای استانداردهای مربوط به ایمنی مواد غذایی تقویت و به منصه ظهور رساند.

وی ادامه داد: هماهنگی اعضای این کمیته در تولید، عرضه و نظارت بر محصولات غذایی سالم می‌تواند بازار بین المللی را تحت تاثیر خود قرار دهد.

مرتبط با این خبر

  • صادرات برق با اولویت داخلی

  • تقاضای کاذب پریفرم کاهش یافت

  • اجرای تیر الکترونیک برای نخستین بار در ایران

  • میزان تاثیر سطح مالی خانواده ها در ازدواج

  • استراتژی های ورود به بازار

  • انواع هوش و کاربرد های آن

  • واکاوی نوع مواجهه و تعامل ایران با کشورهای حوزه‌ی منطقه‌ی چشم انداز در مسیر تحقق اهداف سند 1404

  • راهکارهایی جهت کاهش هزینه های سفر

  • بررسی طنز هزل و هجو در اشعار کار

  • فرهنگ غذایی استان آذربایجان شرقی (قسمت دوم)